Крените на пут око свијета!

Ако сте запослени, имате изнадпросјечна примања, али вам је пун кффер шефова и лоше атмосфере - овај чланак намијењен је баш вама!

 

Путовања 25.04.2012 | 09:38
Крените на пут око свијета!

Стручњаци кажу-дајте отказ (не морате бринути јер на тржишту рада има довољно радне снаге која вас може замијенити), и сутра крените на пут око свијета и пуњење батерија за нове успјехе! Сретан пут!

 

  1. Други ће се бринути више него ви
    Истина, ако одлучите дати отказ немојте мислити да ће то проћи без буквице родитеља, родбине, пријатеља... Врло ће вам вјероватно под нос бацити неке кризне ситуације, или ће вам испричати причу о људима који немају за хљеб, но ако сте ви заиста одлучни у идеји да дате отказ и запутите се на пут око свијета, НИКО вам не може ништа - одлука је само ваша! Хејтера ће увијек бити, али ваша срећа је на првом мјесту.

  2. Немојте имати превише планова
    Ако ћете кренути планирати куда ћете отићи и ако ћете у вашем плану имати предвиђено гдје ћете бити свакога дана наредних шест мјесеци - нисте на добром путу. Најбоље је направити план за првих мјесец дана, а касније ћете већ видјети куда ће вас ноге одвести. Можда ћете већ прве седмице упознати неку особу с којом дијелите исте погледе на свијет и можда јој се одлучите прикачити. Није добро имати превише детаљан план јер се с њим само ограничавате. Уживајте у дану!

  3. Имајте визију или неки циљ који ће вас водити
    Задајте себи циљ типа "Желим посјетити 35 држава у годину дана" или "Желим посјетити све Националне паркове у Аустралији". Имајте нешто што ће вас погурати када запнете или када вам падне воља или мотивација. Путовање је лијепо, но и након неког времена можете га се лако заситити.

  4. Помно испланирајте буџет
    Иако не треба унапријед планирати куда ћете ићи, свакако сједите и добро проучите колики вам је буџет. Дајте себи неки лимит као што је 10 долара на дан за храну, или 20 долара на дан за смјештај и храну. И тога се и придржавајте. И увијек имајте неке резерве јер никада не знате што вам се на путу може догодити.

  5. Немојте са собом понијети баш цијели ормар
    Ако мислите да ће вам бити лакше са 20 мајица кратких рукава умјесто 10 - гадно се варате. Што их је више, више ћете их и морати опрати! Па можда боље да 5 мајица оперете мало чешће него да носите руксак који нећете моћи носити. Све глупости оставите код куће и узмите само оно што вам заиста треба. И не заборавите, пуњач, фотоапарат, кабаница.

 

Коментари / 0

Оставите коментар